Tevékenységeink

2021.04.19. – ÁLLÁSFOGLALÁS

ÁLLÁSFOGLALÁS A Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Dosta Sas Kulturális és Jogvédő Egyesület 2021. februárjában megkezdte -a járványügyi helyzetre való tekintettel- azt a munkát, amely segítséget nyújt a cigányságnak a védőoltás megszerzéséhez, ennek regisztrációjához, és az ezzel kapcsolatos legfontosabb kérdések megválaszolásához, a cigány emberek tájékoztatásához, segítéséhez.  Munkatársaink hivatástudatból, erkölcsi kötelességüknek érezték, hogy a Covid19-pandémia időszakában ezeket a feladatokat elláthassák, társadalmi összefogással, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, hiszen számunkra nincs most fontosabb annál,Bővebben: “2021.04.19. – ÁLLÁSFOGLALÁS”

2021. február 22.

A mai nap folyamán beszélgettünk a MIOK tanoda vezetőjével, és az ott tanuló gyermekeket megajàndékoztuk a Dosta Sas Egyesület àltal készíttet maszkokkal.

2021. február 16.

Ezúton köszönjük a maszkokat a Pintruvoj Egyesületnek, a Royal Art Egyesületnek és a BMCNÖ képviselőjének. Az átadás után megbeszélést tartottunk a romák szociális helyzetéről és annak negatív vonzatairól, a roma civil szervezetek elnyomásáról, források hiányáról és kihasználásáról.

2021. február 8.

Hoppál Péterrel és a komlói roma vezetővel tárgyaltunk ma a Belügyminisztériumban a cigány családokat segítő programokról. Köszönjük Langerné Victor Katalin államtitkár asszony és a kormány eddigi segítségét a roma felzárkózás támogatásában.

2021. február 6.

Ebben a hónapban is a Színes Gyöngyök Egyesület közreműködésével melegétel osztást szerveztünk.

2021. február 1.

2020. október 14.-én a Civil Közösségi Szolgáltató központ a Dosta Sas Kulturális és Jogvédő Egyesület, a Komlói Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tájékoztató fórumot tartott a 2021. évi Roma és Nemzeti Együttműködési Alap pályázatairól.A Roma nemzetiségi civil szervezetek 2021. évi költségvetési támogatásának eredményei megszülettek, Baranya jól szerepelt!Gratulálunk és sok sikert kívánunkBővebben: “2021. február 1.”

2021. január 28.

Ma a Színes Gyöngyök Egyesülettel közösen fánk sütést és osztást szerveztünk.Köszönjük a Színes Gyöngyök👏🏽 és Dosta Sas Egyesület 👏🏽munkatársainak a segítséget!Folytatjuk!

2021. január 27.

❗️Figyelem rövid a határidő ❗️❗️Kizárólag Pécsiek jelentkezhetnek ❗️❗️Jelentkezés 8:00-12:00 a Pákolitz István u 33 szám alatt személyesen! ❗️

2021. január 23.

Január 23.-án több mint 100 adag melegételt osztottunk ki a Színes Gyöngyök Egyesülettel.Köszönjük a segítséget a Dosta Sas Egyesület munkatársainak is!

2021. január 16.

Ebben az évben másodszor sikerült közösen a Színes Gyöngyök Egyesülettel 83 adag melegételt kiosztani, így segítve a januári nehéz napokat. Köszönjük a Dosta Sas Egyesület munkatársainak a segítséget. Nem állunk meg jövő héten Január 23-án 12:00 órakor szombaton folytatjuk! Helyszín : Kóstolda, Komját Aladár u. 12.

Betöltés…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d blogger ezt szereti: