Főoldal

Legutóbbi események

2021.04.19. – ÁLLÁSFOGLALÁS

ÁLLÁSFOGLALÁS A Pécsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Dosta Sas Kulturális és Jogvédő Egyesület 2021. februárjában megkezdte -a járványügyi helyzetre való tekintettel- azt a munkát, amely segítséget nyújt a cigányságnak a védőoltás megszerzéséhez, ennek regisztrációjához, és az ezzel kapcsolatos legfontosabb kérdések megválaszolásához, a cigány emberek tájékoztatásához, segítéséhez.  Munkatársaink hivatástudatból, erkölcsi kötelességüknek érezték, hogy a Covid19-pandémia időszakában ezeket a feladatokat elláthassák, társadalmi összefogással, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, hiszen számunkra nincs most fontosabb annál,Bővebben: “2021.04.19. – ÁLLÁSFOGLALÁS”

2021. február 22.

A mai nap folyamán beszélgettünk a MIOK tanoda vezetőjével, és az ott tanuló gyermekeket megajàndékoztuk a Dosta Sas Egyesület àltal készíttet maszkokkal.

2021. február 16.

Ezúton köszönjük a maszkokat a Pintruvoj Egyesületnek, a Royal Art Egyesületnek és a BMCNÖ képviselőjének. Az átadás után megbeszélést tartottunk a romák szociális helyzetéről és annak negatív vonzatairól, a roma civil szervezetek elnyomásáról, források hiányáról és kihasználásáról.

%d blogger ezt szereti: